Vijesti

SKUPINA MEĐUNARODNIH STUDENATA POSJETILA TUŽITELJSTVO BiH

14.07.2016. 10:03

Skupina međunarodnih studenata u okviru Dinara foruma Dinara L Ateneu (DFDA) i projekta „Peace follows war“, posjetila je Tužiteljstvo BiH.

SKUPINA MEĐUNARODNIH STUDENATA POSJETILA TUŽITELJSTVO BiH

Mladi ljudi iz 11 zemalja, koji se bave temama međunarodnog humanitarnog prava, u Tužiteljstvu su nazočili prezentaciji o nastanku, ustroju, povijesti i ostvarenim rezultatima Tužiteljstva BiH, sa akcentom na rad Posebnog odjela za ratne zločine.

Posjeta je realizirana kao dio projekta pod nazivom "Mir nakon rata" u okviru Erasmus+ programa, koji implementira DFDA.

Navedeni studenti sudjeluju u projektu jačanja izgradnje svijesti među mladima kako bi imali bolji uvid u dugotrajni posao izgradnje mira nakon sukoba, uvidjeli napredak bosanskohercegovačkog društva koji je ostvaren uprkos svim problemima, te se usmjerili da se razumnim i vjerodostojnim argumentima zalažu protiv uporabe sile i za mirovni aktivizam.

Odjel za odnose s javnošću upriličio je prezentaciju koja pokazuje najvažnije detalje vezane za povijest i unutarnji ustroj institucije, statistiku rada na predmetima, a studenti su bili u prigodi postaviti pitanja koja ih zanimaju iz djelokruga rada Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH je institucija koja ima dobru suradnju sa obrazovnim institucijama i nevladinim sektorom i koju domaći i međunarodni studenti često posjećuju.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba