Vijesti

U OPŠTINI PRIJEDOR ZAVRŠENA EKSHUMACIJA ŽRTVE IZ PROTEKLOG RATA

13.07.2016. 08:39

Na lokalitetu mjesta Stara džamija Trnjani - Trnopolje, na području opštine Prijedor, završena je ekshumacija posmrtnih ostataka žrtve iz proteklog rata. Aktivnosti na terenu direktno su  nadgledali i vršili koordinaciju procesa ekshumacije istražitelj i stručni saradnik Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH.

U OPŠTINI PRIJEDOR ZAVRŠENA EKSHUMACIJA ŽRTVE IZ PROTEKLOG RATA

U procesu postupka ekshumacije pronađeni su kompletni posmrtni ostaci jedne žrtve. Uzeti posmrtni ostaci su transportovani u Centar za obdukciju i identifikaciju Šejkovača u Sanskom Mostu, gdje će se obaviti identifikacija metodom DNK analize i utvrđivat će se identitet žrtve čiji su posmrtni ostaci pronađeni.

U procesu ekshumacije sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar specijalista sudske medicine, potrebni radnici i mehanizacija, kao i policijski službenici CJB Prijedor.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa svim institucijama uključenim u proces traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja intenzivne aktivnosti na traženju nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba