Vijesti

POSJETA IZASLANSTVA PREDSTAVNIKA PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA CRNE GORE TUŽITELJSTVU BiH

13.05.2016. 15:27

Izaslanstvo predstavnika pravosudnih institucija iz Crne Gore posjetilo je Tužiteljstvo BiH gdje je organiziran susret sa zamjenicima glavnog tužitelja Gordanom Tadić, Božom Mihajlovićem i Ozrenkom Nešković, zamjenikom rukovoditelja Odjela III Miroslavom D. Markovićem, te rukovoditeljem Odsjeka za privredni kriminal Ismetom Šuškićem.

POSJETA IZASLANSTVA PREDSTAVNIKA PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA CRNE GORE TUŽITELJSTVU BiH

Riječ je o studijskoj posjeti s ciljem razmjene iskustava i dobre prakse u domenu rada Tužiteljstva BiH, s posebnim akcentom na polju primjene instituta sporazuma o priznanju krivnje i učinkovitog kaznenog gonjenja kroz stjecanje novih teorijskih i praktičnih saznanja.

U sklopu posjete je bilo višečlano izaslanstvo Crne Gore, u čijem sastavu su bili suci Višeg suda u Podgorici i Bijelom Polju, Osnovnog suda u Podgorici, tužitelji Specijalnog državnog tužilaštva, viših tužiteljstava u Podgorici i Bijelom Polju i osnovnih tužiteljstava u Podgorici, Kotoru i Baru. U sastavu izaslanstva su bili i odvjetnici iz Crne Gore kao i predstavnici Centra za monitoring i istraživanje CeMi iz Podgorice kao organizatori posjete. 

Zamjenici glavnog tužitelja su u jednom od najznačajnijih segmenata studijske posjete predviđene u Tužiteljstvu BiH govorili o povijesti i nastanku institucije, nadležnostima, unutarnjem ustroju Tužiteljstva BiH, kao i statističkim podacima i rezultatima koje je ostvarilo Tužiteljstvo BiH.

Rukovoditelji sva tri Odjela prezentirali su rad odjela kojim rukovode.

Ovа posjeta je  jedna u nizu posjeta na temelju regonalne suradnje koja će biti nastavljena i u budućnosti.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine ima izuzetno dobru i aktivnu suradnju sa partnerskim pravosudnim institucijama u zemljama regiona, a s obzirom da je pravosudna reforma u BiH provedena 2003. godine i da tužitelji imaju značajno iskustvo u mnogim segmentima, dužnosnici Tužiteljstva BiH često su i edukatori u mnogim specijalističkim oblastima kaznenog procesuiranja.

 

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba