Vijesti

RUKOVODITELJICA POSEBNOG ODJELA ZA RATNE ZLOČINE SASTALA SE SA GLAVNIM TUŽIOCEM PRI MKSJ-u I MMKS-u

12.05.2016. 15:06

Na sastanku su prezentirani postignuti rezultati u procesuiranju predmeta ratnih zločina i traženja i identifikacije nestalih lica.

RUKOVODITELJICA POSEBNOG ODJELA ZA RATNE ZLOČINE SASTALA SE SA GLAVNIM TUŽIOCEM PRI MKSJ-u I MMKS-u

Rukovoditeljica Posebnog odjela za ratne zločine i zamjenica glavnog tužioca, Gordana Tadić, zajedno sa zvaničnicima ovog odjela i šefovima odsjeka, sastala se sa glavnim tužiocem pri MKSJ-u i MMKS-u, Sergeom Brammertzom.

Na sastanku su tužiocu Brammertzu prezentirani dosadašnji rezultati Tužilaštva BiH u procesuiranju predmeta ratnih zločina, kao i planirane aktivnosti u narednom periodu.

Također, zvaničnici Posebnog odjela za ratne zločine upoznali su g. Brammertza sa aktivnostima koje Tužilaštvo BiH koordinira i provodi u procesu traženja i identifikacije nestalih lica.

Tužilaštvo BiH nedavno je dostiglo brojku od više od 600 (ukupno 605) optuženih lica za ratne zločine i teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava. Do sada su, za predmete koji su pravosnažno okončani, izrečene kazne u ukupnom trajanju od 2087 godina zatvora.

Tužilaštvo BiH i Tužilaštvo pri MKSJ-u i MMKS-u imaju dobru i kontinuiranu saradnju u zajedničkoj misiji koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje počinilaca ratnih zločina i borbu protiv nekažnjenosti ratnih zločina.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba