Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЋЕ ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА И МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ ЛИШЕНЕ СЛОБОДЕ У АКЦИЈИ КОДНОГ НАЗИВА „ЛИШТИЦА“

11.02.2016. 15:27

Након испитивања осумњичених, тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутиће према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора којим су обухваћени осумњичени: 

ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЋЕ ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА И МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ ЛИШЕНЕ СЛОБОДЕ У АКЦИЈИ КОДНОГ НАЗИВА „ЛИШТИЦА“

- ЗЛАТКО МАРИЈАНОВИЋ (1977),

- СТАНКО ЧОЛАК (1987),

- МИРО КВЕСИЋ (1958),

- ГОРАН МАРИЈАНОВИЋ (1979), и

- ЉУБИЦА ЧОЛАК (1968).

Према наведеним осумњиченим предложене су мјере притвора из законских разлога прописаних чланом 132. став 1. тачка а) и б) и ц) ЗКП-а БиХ, односно због постојања опасности од бјекства, због основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи, у настојању да омету и онемогуће вођење кривичног поступка против њих, уништили или сакрили доказе и трагове важне за кривични поступак, те извршили утицај на свједоке и саучеснике, те да би боравком на слободи могли починити ново кривично дјело или завршити започето.

Након испитивања свих осумњичених, поступајући тужилац ће упутити приједлог за одређивање мјера забране за преостале осумњичене у овом предмету. 

Наведени осумњичени су под истрагом због организованог криминала, пореске утаје, недозвољеног промета акцизних производа, недозвољеног складиштења робе и прања новца, а ради прибављања енормне незаконите имовинске користи појединцима и наношења штете буџету БиХ у милионским износима.

Приједлог за одређивање мјере притвора и мјере забране биће упућен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba