Vijesti

RUKOVODSTVO TUŽILAŠTVA BiH ODRŽALO SASTANAK SA RUKOVODSTVOM OSA-e BiH. ISKAZANA MEĐUSOBNA PODRŠKA U BORBI PROTIV KRIMINALA

27.11.2015. 09:34

Glavni tužilac, Goran Salihović, posjetio je OSA-u i sastao se sa direktorom Osmanom Mehmedagićem i novoimenovanim rukovodstvom agencije. Razgovarano o saradnji u borbi protiv terorizma, organiziranog kriminala, korupcije i ratnih zločina.

RUKOVODSTVO TUŽILAŠTVA BiH ODRŽALO SASTANAK SA RUKOVODSTVOM OSA-e BiH. ISKAZANA MEĐUSOBNA PODRŠKA U BORBI PROTIV KRIMINALA

Najviši zvaničnici Tužilaštva BiH sa rukovodstvom OSA-e razgovarali su o saradnji u procesuiranju počinilaca krivičnih djela terorizma, organiziranog kriminala, korupcije, ratnih zločina i svih drugih krivičnih djela iz nadležnosti Tužilaštva BiH i OSA-e BiH.

Poseban akcent sastanka odnosio se na aktivnosti u borbi protiv terorizma, u kontekstu nedavnih događaja u BiH, te terorizma kao prijetnje sigurnosti građanima BiH i globalnoj sigurnosti, a u čemu je obavještajni rad jedan od prioriteta u borbi protiv terorizma i otkrivanju i sprečavanju terorističkih aktivnosti.

Na sastanku je razgovarano i o zakonskim i tehničkim modalitetima kojima je moguće poboljšati saradnju i efikasnost saradnje institucija, te omogućiti iskoristivost dokaza koje prikupi agencija u krivičnim postupcima.

Tužilaštvo BiH i OSA su institucije sa istim ciljem-borba protiv kriminala, procesuiranje i kažnjavanje počinilaca krivičnih djela i stvaranje što sigurnijeg okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine.

Rukovodioci dviju institucija iskazali su međusobnu podršku i želju za što boljom i efikasnijom saradnjom.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba