Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG KRIJUMČARENJA LJUDI

03.07.2015. 15:16

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Mlađenović Darke rođenog 10.10.1984. godine u Banja Luci, nastanjenog u Banja Luci, državljanina BiH.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG KRIJUMČARENJA LJUDI
PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG KRIJUMČARENJA LJUDI

Optuženi se tereti da je u veljači 2015. godine, u namjeri pribavljanja koristi, omogućio prevođenje više migranata preko državne granice.

Optuženi se tereti da je, kako bi za dvije osobe omogućio prelazak u R Italiju, dogovorio da svojim putničkim automobilom preveze navedene osobe do Trsta, zajedno sa poznatom osobom koja je upravljala vozilom. Po dogovoru, optuženi i ostale osobe su krenuli iz Banja Luke u smjeru R Hrvatske, gdje su na graničnom prijelazu „Gradina“, državnoj granici između BiH i R Hrvatske, dvije osobe izašle iz automobila i pješke izvan određenog graničnog prijelaza, bez isprava propisanih za prelazak državne granice i bez podvrgavanja graničnoj kontroli, prešle državnu granicu.

Optuženi Mlađenović Darko i još jedna osoba su, uz podvrgavanje graničnoj kontroli, prešli preko graničnog prijelaza „Gradina“ u R Hrvatsku gdje su ih čekale navedene osobe koje su pješke prešle u R Hrvatsku i zajedno su nastavili put prema R Sloveniji, gdje su na graničnom prijelazu između R Hrvatske i R Slovenije krijumčarene osobe otkrivene od strane Graničnih policijskih tijela R Slovenije.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo krijumčarenje osoba iz čl. 189. st. 1. KZ BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba