Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH PODIGLO JE OPTUŽNICU PROTIV TURKOVIĆ ZIJADA (1966) ZA KAZNENO DJELO NAPADA NA SLUŽBENU OSOBU U OBAVLJANJU POSLOVA SIGURNOSTI

15.06.2015. 16:07

Rukovoditelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:

TUŽITELJSTVO BiH PODIGLO JE OPTUŽNICU PROTIV TURKOVIĆ ZIJADA (1966) ZA KAZNENO DJELO NAPADA NA SLUŽBENU OSOBU U OBAVLJANJU POSLOVA SIGURNOSTI

Turković Zijada, zv. “Zika“, rođenog 18.03.1966. godine u Sarajevu, državljanin BiH, ranije osuđivan.

Optuženi se tereti da je dana 10.06.2014. godine udario zavodskog djelatnika koji vrši poslove sigurnosti, te mu nanio lakšu tjelesnu ozljedu u predjelu glave, nakon čega je optuženi Turković svladan i odveden u ćeliju, pri čemu je opet pokušao udariti navedenog zavodskog policajca, nakon čega je vezan lisicama.

Također, optuženi se tereti da je dana 20.03.2015. godine, prigodom primanja posjete, kada nije dozvoljeno da mu bude uneseno 8 bočica sa napitkom, napadao i vrijeđao na nacionalnoj osnovi i uputio prijetnje zavodskom djelatniku iz točke 1. optužnice, kao i upravitelju Pritvorske jedinice.

Optuženi se tereti da je napao službenu osobu u instituciji Bosne i Hercegovine u vršenju poslova čuvanja osoba koje su lišene slobode, usljed čega je službena osoba zadobila lake tjelesne ozljede i ozbiljno zaprijetio da će napasti službenu osobu u instituciji Bosne i Hercegovine.

Turković Zijad optužen je da je počinio kazneno djelo-napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenih djela iz članka 241b. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba