Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SASTAO SE SA ŠEFOM IZASLANSTVA EU I SPECIJALNIM PREDSTAVNIKOM EU U BiH

05.05.2015. 14:46

Šef Izaslanstva EU, nj.e. Lars-Gunnar Wigemark, posjetio je Tužiteljstvo BiH i sastao se i razgovarao sa glavnim tužiteljem Goranom Salihovićem.

GLAVNI TUŽITELJ SASTAO SE SA ŠEFOM IZASLANSTVA EU I SPECIJALNIM PREDSTAVNIKOM EU U BiH

Glavni tužitelj predstavio je veleposlaniku Wigemarku kapacitete Tužiteljstva BiH i upoznao uvaženog gosta sa poviješću Tužiteljstva BiH, ustrojem institucije i njenim nadležnostima, kao i ostvarenim rezultatima u proteklom razdoblju.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima u borbi protiv korupcije, organiziranog kriminala, terorizma, kao i procesuiranju predmeta ratnih zločina.

Glavni tužitelj istakao je da je Tužiteljstvu BiH vrlo važna potpora međunarodne zajednice i institucija vlasti u našoj zemlji, kako bi postiglo što bolje rezultate u svom radu.

Veleposlanik Wigemark podržao je aktivnosti pravosuđa za uspostavu vladavine prava i stvaranje boljeg i sigurnijeg okruženja za život svih građana BiH, te iskazao potporu Tužiteljstvu BiH.

Glavni tužitelj istakao je da je Europska unija važan partner Bosne i Hercegovine te se zahvalio na potpori koju EU pruža pravosudnim institucijama i istakao opredijeljenost Tužiteljstva BiH za suradnju na europskom putu Bosne i Hercegovine.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba