Vijesti

OSUMNJIČENI, LIŠENI SLOBODE, BIT ĆE U POPODNEVNIM SATIMA PREDATI TUŽITELJSTVU BiH

30.04.2015. 13:54

U dogovoru i koordinaciji sa postupajućim tužiteljem Specijalnog istražnog tima, policijski djelatnici SIPA-e će u kasnim poslijepodnevnim satima predati na daljnje postupanje Tužiteljstvu BiH osumnjičene  Avdulaha Hasanovića (1991) i Kasima Mehidića (1975).

OSUMNJIČENI, LIŠENI SLOBODE,  BIT ĆE U POPODNEVNIM SATIMA PREDATI TUŽITELJSTVU BiH

Točan termin predaje bit će dogovoren između policije i tužiteljstva i neće biti javno objavljen, radi zaštite sigurnosti policijskih djelatnika i cjelokupnog procesa.

Nakon što uz izvješće budu predati Tužiteljstvu BiH, postupajući tužitelj iz istražnog tima će sa svojim suradnicima ispitati osumnjičene tijekom večeri ili u ranim jutarnjim satima.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj će donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjera pritvora sukladno zakonu, koji će uputiti na daljnje odlučivanje Sudu BiH.

Specijalni istražni tim pod izravnim nadzorom i koordinacijom glavnog tužitelja, nastavlja istražne radnje u ovom predmetu.

Glavni tužitelj je istakao da Tužiteljstvo BiH ima nulti stupanj tolerancije prema bilo kakvim oblicima terorizma i terorističkih aktivnosti, te da će Tužiteljstvo BiH u narednom razdoblju intenzivno istraživati osobe koje imaju bilo kakvu konekciju sa terorističkim aktivnostima putem sudjelovanja u tim aktivnostima ili podržavanja, organiziranja ili promoviranja aktivnosti i pojava koje veličaju ili podržavaju terorizam i da će prema počiniteljima ovih kaznenih djela biti tražene rigorozne kazne.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba