Vijesti

OPTUŽENI SUAD KURALIĆ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

04.03.2015. 15:31

Optuženi Suad Kuralić sporazumno je priznao krivnju za počinjeno kazneno djelo organizirani kriminal, u svezi sa kaznenim djelom pranje novca i u svezi sa kaznenim djelom krivotvorenje isprave.

OPTUŽENI SUAD KURALIĆ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU
OPTUŽENI SUAD KURALIĆ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

Optuženi Suad Kuralić, zvani „Suki i Kusmi“, rođen 25.01.1964. godine u mjestu Tojšići, općina Kalesija, nastanjen u Tuzli, osnivač i odgovorna osoba pravne osobe „KUSMI PROM“ d.o.o. Tuzla, ranije osuđivan, zaključio je sporazum o priznanju krivnje sa tužiteljem Tužiteljstva BiH.

Sukladno sporazumu, tužitelj i optuženi su suglasni da Sud BiH optuženom za počinjeno kazneno djelo izrekne kaznu zatvora u trajanju devet mjeseci, te kaznu prestanka pravne osobe, odnosno pravnog zastupnika pravne osobe „Kusmi prom“ d.o.o. Tuzla Kuralić Suadu se nalaže pokretanje postupka likvidacije.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivnje optuženi je u svoje ime, te kao pravni zastupnik u ime pravne osobe, u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela organizirani kriminal, u svezi sa kaznenim djelom pranje novca i u svezi sa kaznenim djelom krivotvorenje isprave, za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 18.07.2013. godine.

Na temelju sporazuma optuženom se oduzima imovinska korist pribavljena kaznenim djelom u iznosu od 23.500,00 KM.

Tužiteljstvo BiH predlaže oduzimanje predmeta koji su bili uporabljeni ili su bili namijenjeni za počinjenje kaznenog djela.

Optuženi sklapanjem sporazuma potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje, odnosno da je kao pravni zastupnik izjavu o odgovornosti pravne osobe „Kusmi prom“ d.o.o. Tuzla dao dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na kaznu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba