Vijesti

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA SAVEZA LOGORAŠA BiH

13.02.2015. 15:20

Predstavnici žrtava iskazali punu podršku Tužilaštvu BiH i glavnom tužiocu u procesuiranju predmeta ratnih zločina.

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA SAVEZA LOGORAŠA BiH

Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Goran Salihović, sastao se sa predstavnicima Saveza logoraša BiH, g. Jasminom Meškovićem i g. Suljom Kmetašem.

Na sastanku je razgovarano o procesuiranju predmeta ratnih zločina, sa akcentom na procesuiranje predmeta koji se odnose na područje Prozor-Rame i okoline i šire područje Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali i zamjenica glavnog tužioca, kao i tužioci koji su šefovi odsjeka u Posebnom odjelu za ratne zločine.

Glavni tužilac je istakao da Posebni odjel za ratne zločine u ovoj godini nastavlja još intenzivnije procesuiranje predmeta ratnih zločina na području cijele Bosne i Hercegovine, kao i da se nastavlja saradnja sa udruženjima žrtava iz svih krajeva BiH.

Također, na sastanku je istaknuto da su neki predmeti za koje su se interesovali predstavnici žrtava već u radu, kao i da se u narednom periodu mogu očekivati tužilačke odluke.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine održava intenzivne kontakte sa predstavnicima udruženja žrtava i održava sastanke sa predstavnicima žrtava iz cijele Bosne i Hercegovine, jer je donošenje pravde žrtvama najvažniji prioritet u procesuiranju predmeta ratnih zločina.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba