Вијести

ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ НА ГРБАВИЦИ

27.11.2014. 15:19

По наредби тужиоца Тужилаштва БиХ, полицијски службеници SIPA-е на подручју Рогатице лишили су слободе осумњиченог Г.М. рођеног 1966. године.

ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ НА ГРБАВИЦИ

Осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је за ратни злочин почињен над жртвама бошњачке националности на подручју сарајевског насеља Грбавица, који је починио као саучесник Веселина Влаховића зв. “Батко“.

Дугом и темељном истрагом коју је водио поступајући тужилац и оперативним радом на терену, Тужилаштво БиХ је дошло до сазнања да је осумњичени Г.М., који је након рата боравио на подручју општине Рогатица, учествовао у ратним злочинима заједно са Веселином Влаховићем званим „Батко“, који је правоснажно осуђен на 42 године затвора.

Г.М. је осумњичен да је починио силовање и сексуално злостављање жене бошњачке националности, чиме је починио кривично дјело – ратни злочин против цивилног становништва из члана 173. КЗ БиХ.

Осумњичени ће током дана, уз пратеће мјере обезбјеђења, бити предат поступајућем тужиоцу који ће испитати осумњиченог и након тога донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора.

Тужилаштво БиХ наставља интензивне истраге са циљем проналаска, откривања и кривичног гоњења починилаца ратних злочина у Босни и Херцеговини.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba