Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЛО ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ ПРИТВОРА И МЈЕРА ЗАБРАНЕ ЗА 4 ЛИЦА ЛИШЕНА СЛОБОДЕ У АКЦИЈИ "ДАМАСК"

17.11.2014. 15:24

Тужилац Тужилаштва БиХ је,  након испитивања осумњичених лица, упутио према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за укупно два осумњичена лица и мјере забране за два лица, за које постоји основана сумња да су починили кривично дјело организовање терористичке групе из члана 202д., а све у вези са кривичним дјелом тероризма из члана 201., а Хаџић Фикрет и за кривично дјело финансирања терористичких активности из члана 202. КЗ БиХ.

ТУЖИЛАШТВО БиХ  УПУТИЛО ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ ПРИТВОРА И МЈЕРА ЗАБРАНЕ ЗА 4 ЛИЦА ЛИШЕНА СЛОБОДЕ У АКЦИЈИ

Поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је приједлог за одређивање мјере притвора у трајању од мјесец (30) дана за осумњичене:

- Лилић Енвера (1977) и

- Хаџић Фикрета (1957).

Мјера притвора, према осумњиченим, предложена је из разлога описаних чланом 132. став 1. тачка а) б) и ц) ЗКП БиХ, а притвор је предложен због опасности од бјекства осумњичених, те опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и опасности да би боравком на слободи могли поново починити кривично дјело.

У погледу осумњичених:

- Хаџалић Самира (1986) и

- Ибрахимовић Рамиза (1953)

поступајући тужилац је предложио одређивање мјера забране из члана 126.а тачке  а), б) ц) и д) и из члана 126.а тачка а) ЗКП-а БиХ, односно предложена је мјера забране путовања у иностранство, издавања путне исправе БиХ, предаја путних исправа БиХ ако исту посједују, забрана кориштења личне карте за прелазак државне границе, те јављање у надлежну полицијску станицу једанпут седмично.

Приједлог за одређивање мјере притвора и мјера забране упућен је Суду БиХ, а Тужилаштво заједно са полицијским и сигурносним агенцијама наставља истрагу у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba