Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ШЕФИЦОМ ОДЈЕЛА ЗА БОСНУ И ХЕРЦЕГОВИНУ У ГЕНЕРАЛНОЈ ДИРЕКЦИЈИ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ ЗА ПРОШИРЕЊЕ

13.11.2014. 08:39

ИСКАЗАНА ЈАСНА И ПОТПУНА ПОДРШКА УЛОЗИ ТУЖИЛАШТВА БиХ У ЈАЧАЊУ ВЛАДАВИНЕ ПРАВА

 

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ШЕФИЦОМ ОДЈЕЛА ЗА БОСНУ И ХЕРЦЕГОВИНУ У ГЕНЕРАЛНОЈ ДИРЕКЦИЈИ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ ЗА ПРОШИРЕЊЕ

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, састао се са гђом Michaelom Matuella, шефицом Одјела за Босну и Херцеговину у Генералној дирекцији Европске комисије за проширење.

На састанку је главни тужилац упознао гђу Matuella са активностима које Тужилаштво БиХ проводи у раду на предметима ратних злочина, организованог криминала, тероризма, трговине људима и корупције.

Током састанка је госпођа Matuella потврдила подршку коју службе Европске комисије пружају раду Тужилаштва БиХ и улози коју ова институција има у јачању владавине права у цијелој Босни и Херцеговини. Узевши у обзир податке које је изнио тужилац Салиховић, госпођа Matuella је истакла да ће ЕУ наставити пружати помоћ у погледу јачања капацитета Тужилаштва Босне и Херцеговине да се ухвати у коштац са тренутним и будућим изазовима.

Главни тужилац је упутио изразе захвалности структурама ЕУ за подршку коју кроз пројекте пружају Тужилаштву БиХ ради што ефикаснијег процесуирања предмета ратних злочина, те истакао да се у овој години очекује да ће бити подигнуте оптужнице за ратне злочине против више од 100 оптужених лица, што је најбољи резултат у историји БиХ.

Госпођа Matuella је поздравила напоре Тужилаштва БиХ да унаприједи рад на предметима ратних злочина и борби против организованог криминала и корупције на свим нивоима.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba