Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЉУБИБРАТИЋ ВАСЕ (1975) КОЈИ СЕ ТЕРЕТИ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ, УЧЕСТВОВАЊЕ У ЗЛОЧИНАЧКОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ, ПРАЊЕ НОВЦА И РАЗБОЈНИШТВО

06.11.2014. 15:52

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЉУБИБРАТИЋ ВАСЕ (1975) КОЈИ СЕ ТЕРЕТИ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ, УЧЕСТВОВАЊЕ У ЗЛОЧИНАЧКОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ, ПРАЊЕ НОВЦА И РАЗБОЈНИШТВО

- Љубибратић Васе, званог „Требињац“, рођеног 13.12.1975. године у Требињу, раније осуђиваног, држављанина БиХ.

Оптужени се налазио на издржавању казне затвора на подручју Р Србије, па је након окончаног издржавања казне постао доступан правосуђу Босне и Херцеговине.

Оптужени се терети да је као припадник злочиначке организације, којом је управљао Елез Дарко, учествовао у више кривичних дјела које је починила ова организована криминална група.

Оптужени Љубибратић терети се за учествовање у покушају убиства Ђорђа Ждрале 06.10.2006. године у Лукавици, као и за учествовање у оружаној пљачки транспорта новца ПБС, у износу од око 2,2 милиона евра у сарајевском насељу Неџарићи, 29.06.2006. године.

Оптужени Љубибратић се терети и да је као припадник наведене злочиначке организације учествовао у пљачки БХ Поште у Сарајеву, у мјесецу јуну 2009. године, када је отуђено око 668.000 КМ.

Оптужени Љубибратић Васо терети се да је починио кривично дјело организираног криминала из члана 250. КЗ БиХ, у вези са кривичним дјелом прања новца из члана 209. КЗ БиХ, у стицају са кривичним дјелом злочиначка организација из члана 342. став 2. КЗ ФБиХ, у вези са кривичним дјелом разбојништво из члана 289. КЗ ФБиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba