Vijesti

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH REALIZUJE SE AKCIJA KODNOG IMENA „TITANIUM“

30.10.2014. 15:21

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH policijski službenici SIPA-e, na području Tuzle i Tuzlanskog kantona, provode akciju kodnog imena „Titanium“.

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH REALIZUJE SE AKCIJA KODNOG IMENA „TITANIUM“

Akcija je rezultat višemjesečne temeljite istrage Tužilaštva BiH protiv lica osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala (član 250. KZ BiH) i krivotvorenja novca (član 205. KZ BiH).

Na terenu djeluje više desetina policijskih službenika, a cilj akcije je otkrivanje i procesuiranje organizovane kriminalne grupe, čiji pripadnici su više mjeseci vršili krivična djela krivotvorenja i puštanja u promet krivotvorenih novčanica valute euro u apoenima od 500 eura, na području Tuzlanskog kantona i cijele BiH.

U okviru navedenih aktivnosti vrše se pretresi na ukupno 9 lokacija, a slobode je lišeno 7 osumnjičenih lica, koja će u zakonskom roku biti predata postupajućem tužiocu koji će nakon ispitivanja donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, u skladu sa zakonom.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa policijskim agencijama u BiH, nastavlja borbu protiv organizovanog kriminala u svim krajevima BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba