Вијести

ПРЕДАО СЕ И ДЕВЕТИ ОСУМЊИЧЕНИ У АКЦИЈИ „ГИБРАЛТАР“. ТОКОМ ДАНА БИЋЕ УПУЋЕН ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА СВЕ ОСУМЊИЧЕНЕ

23.10.2014. 15:22

У јутарњим часовима, осумњичени Ејуб Кучук, који се за вријеме провођења акције „Гибралтар“ налазио у иностранству, ступио је у контакт са правосуђем и полицијом и предао се полицијским службеницима SIPA.

ПРЕДАО СЕ И ДЕВЕТИ ОСУМЊИЧЕНИ У АКЦИЈИ „ГИБРАЛТАР“. ТОКОМ ДАНА БИЋЕ УПУЋЕН ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА СВЕ ОСУМЊИЧЕНЕ

Након предаје, по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, реализован је претрес његовог стана и радних просторија, након чега ће бити предат поступајућем тужиоцу.

Тужилац и његов тим радили су интензивно у протекла 24 часа и испитали све осумњичене који су лишени слободе.

Тужилац ће у законском року упутити према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за све осумњичене у овом предмету.

Притвор ће бити затражен из разлога описаних у члану 132. ЗКП БиХ, а између осталог биће затражен због опасности да би осумњичени, боравком на слободи, могли ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Тужилаштво БиХ се овом приликом захваљује свим полицијским службеницима из SIPA и ентитетских полицијских агенција који су учествовали у реализацији ове акције, као и колегама из Словеније, Аустрије и Хрватске који су пружили међународну правну помоћ у овом предмету.

Тужилаштво БиХ наставља истрагу у правцу подизања оптужнице против лица одговорних за злоупотребе и финансијске малверзације у вишемилионским износима, за које су оштећени буџет и грађани Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba