Вијести

ГОРАН ВЛАЈИЋ (1981) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

29.09.2014. 14:34

Оптужени Горан Влајић, рођен 04.07.1981 године у Бања Луци, гдје је и настањен, држављанин БиХ, оптужен за кривична дјела организирани криминал из члана 250. став 4. КЗ БиХ, у вези са кривичним дјелом кријумчарење из члана 214. став 2. истог Закона, закључио је споразум о признању кривице са тужиоцем Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ.

ГОРАН ВЛАЈИЋ (1981) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

У складу са споразумом, тужилац и оптужени су сагласни да Суд БиХ изрекне оптуженом Горану Влајићу условну осуду којом ће му утврдити казну затвора у трајању од 10 (десет) мјесеци и истовремено одреди да се утврђена казна неће извршити уколико оптужени у времену од 2 (двије) године не почини ново кривично дјело.

Оптужени је потписивањем споразума у потпуности признао извршење кривичног дјела за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 04.06.2014. године.

Предложена казна је у складу са удјелом оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Овим споразумом оптужени је потврдио да је упознат са садржајем споразума о признању кривице. Истовремено је потврдио да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, као и да се обавезује да ће надокнадити трошкове кривичног поступка у износу и року који му одреди Суд БиХ.

Оптужени се овим споразумом одриче права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју му, на основу овог споразума, одреди Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba