Vijesti

GORAN VLAJIĆ (1981) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

29.09.2014. 14:34

Optuženi Goran Vlajić, rođen 04.07.1981 godine u Banja Luci, gdje je i nastanjen, državljanin BiH, optužen za krivična djela organizirani kriminal iz člana 250. stav 4. KZ BiH, u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje iz člana 214. stav 2. istog Zakona, zaključio je sporazum o priznanju krivice sa tužiocem Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

GORAN VLAJIĆ (1981) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

U skladu sa sporazumom, tužilac i optuženi su saglasni da Sud BiH izrekne optuženom Goranu Vlajiću uslovnu osudu kojom će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 10 (deset) mjeseci i istovremeno odredi da se utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u vremenu od 2 (dvije) godine ne počini novo krivično djelo.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 04.06.2014. godine.

Predložena kazna je u skladu sa udjelom optuženog u izvršenju krivičnog djela.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem sporazuma o priznanju krivice. Istovremeno je potvrdio da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, kao i da se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu i roku koji mu odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu, na osnovu ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba