Вијести

ТРИ ЗАПОСЛЕНА У УИО БиХ ОПТУЖЕНА ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА И НЕСАВЈЕСТАН РАД У СЛУЖБИ. ПРОУЗРОКОВАНА ШТЕТА ОД СКОРО 800 000 КМ

26.09.2014. 15:01

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

ТРИ ЗАПОСЛЕНА У УИО БиХ ОПТУЖЕНА ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА И НЕСАВЈЕСТАН РАД У СЛУЖБИ. ПРОУЗРОКОВАНА ШТЕТА ОД СКОРО 800 000 КМ

1. Харачић Ћамила, рођеног 12.12.1958. године у Тузли, запослен у УИО БиХ, РЦ Тузла,

2. Бубаловић Кате, рођене 20.05.1958. године у Градачцу, запослена у УИО БиХ, РЦ Тузла,

3. Жугић Драгице, рођене 30.05.1962. године у Зворнику, запослена у УИО БиХ, РЦ Тузла.

Оптужени се терете да су, у својству запослених и службених лица УИО БиХ, у Регионалном центру Тузла, у Групи за ревизију и контролу Сектора за порезе, искориштавањем службених овлашћења и свјесним кршењем закона и прописа, приликом контроле Здравствене установе-Специјална болница Центар за срце БиХ у Тузли, извршли незаконит обрачун индиректних пореза и омогућили незаконит поврат ПДВ-а у износу од око 794 000 КМ, на које Центар за срце БиХ није имао право, јер у периоду на који се разрачун односи није ни био у систему ПДВ обвезника.

На наведени начин, овој установи омогућена је незаконита имовинска корист у наведеном износу, за коју је оштећен буџет и сви грађани Босне и Херцеговине.

Оптужени Харачић Ћамил терети се да је починио кривично дјело злоупотребе положаја или овлаштења из члана 220. став 3. КЗ БиХ, а оптужене Бубаловић Ката и Жугић Драгица кривично дјело несавјестан рад у служби из члана 224. став 2. КЗ БиХ.

Уз оптужницу, Тужилаштво БиХ предлаже испитивање 13 свједока и вјештака, а приложено је и више од 50 доказних материјала којима ће се доказивати кривица оптужених.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba