Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ОТПРАВНИКОМ ПОСЛОВА АМБАСАДЕ САД

25.09.2014. 12:19

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, састао се са отправником послова Амбасаде САД у Босни и Херцеговини, г. Nicolasom Hillom.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ОТПРАВНИКОМ ПОСЛОВА АМБАСАДЕ САД

Централна тема састанка односила се рад и резултате Тужилаштва БиХ у борби за успостављање владавине права и што ефикасније процесуирање предмета.

Главни тужилац је упознао г. Hilla да је Тужилаштво БиХ у овој години, за само 8 мјесеци, подигло 29 оптужница против 59 лица која су оптужена за ратне злочине, што је најбољи резултат у историји Тужилаштва БиХ у погледу броја оптужница и оптужених лица, а да је укупно подигнуто 116 оптужница против 313 лица за сва кривична дјела из надлежности Тужилаштва БиХ, што показује да се до краја године очекује највећи број подигнутих оптужница у једној години.

Током састанка разговарано је о активностима које се проводе у борби против тероризма, организованог криминала и корупције.

Отправник послова Амбасаде САД исказао је подршку главном тужиоцу и Тужилаштву БиХ у борби за успостављање владавине права у нашој земљи и остваривању што бољих резултата рада, ради стварања што безбједнијег окружења за живот свих грађана Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba