Vijesti

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA OTPRAVNIKOM POSLOVA AMBASADE SAD

25.09.2014. 12:19

Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Goran Salihović, sastao se sa otpravnikom poslova Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini, g. Nicolasom Hillom.

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA OTPRAVNIKOM POSLOVA AMBASADE SAD

Centralna tema sastanka odnosila se rad i rezultate Tužilaštva BiH u borbi za uspostavljanje vladavine prava i što efikasnije procesuiranje predmeta.

Glavni tužilac je upoznao g. Hilla da je Tužilaštvo BiH u ovoj godini, za samo 8 mjeseci, podiglo 29 optužnica protiv 59 lica koja su optužena za ratne zločine, što je najbolji rezultat u historiji Tužilaštva BiH u pogledu broja optužnica i optuženih lica, a da je ukupno podignuto 116 optužnica protiv 313 lica za sva krivična djela iz nadležnosti Tužilaštva BiH, što pokazuje da se do kraja godine očekuje najveći broj podignutih optužnica u jednoj godini.

Tokom sastanka razgovarano je o aktivnostima koje se provode u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije.

Otpravnik poslova Ambasade SAD iskazao je podršku glavnom tužiocu i Tužilaštvu BiH u borbi za uspostavljanje vladavine prava u našoj zemlji i ostvarivanju što boljih rezultata rada, radi stvaranja što sigurnijeg okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba