Vijesti

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE SAD U BiH

25.09.2014. 12:13

Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Goran Salihović, sastao se sa g. Paulom Vakyem i g. Robertom Thomsonom, zvaničnicima administracije SAD, uključenim u procese vladavine prava i reforme pravosuđa.

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE SAD U BiH

Na sastanku je razgovarano o procesu reforme pravosuđa u Bosni i Hercegovini, kao i naporima Tužilaštva BiH u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i trgovine ljudima.

Glavni tužilac je upoznao predstavnike administracije SAD sa aktivnostima koje Tužilaštvo BiH provodi u borbi protiv svih vrsta kriminala, te povećanjem broja optužnica u svim odjelima, naročito u Posebnom odjelu za ratne zločine. Također, glavni tužilac je govorio i o aktivnostima u borbi za jačanje institucije Tužilaštva BiH, efikasnu reformu pravosuđa, te funkcionalan i neovisan pravni sistem, kao i zaštitu nosilaca pravosudnih funkcija.

Također, posjetioci su upoznati i sa činjenicom da je Tužilaštvo BiH institucija koja zajedno sa policijskim i sigurnosnim agencijama Bosne i Hercegovine intenzivno radi u borbi protiv terorizma i procesuiranju osoba koje na bilo koji način podržavaju terorizam i terorističke aktivnosti.

Na sastanku je razgovarano i o naporima koje će Tužilaštvo BiH preduzeti u budućnosti u borbi protiv svih oblika teškog kriminala.

Predstavnici Ambasade SAD istakli su svoju podršku radu Tužilaštva BiH i procesu uspostave vladavine prava u Bosni i Hercegovini i zemljama regiona.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba