Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ АРАЗА ЈУКИЋА (1966) ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБЕ СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА

29.08.2014. 15:13

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Јукић Араза, рођеног 22.07.1966. године у мјесту Годуша, општина Сапна, са пребивалиштем у Тузли, држављанина БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ АРАЗА ЈУКИЋА (1966) ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБЕ СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА

Оптужени се терети да је радећи као командир у ГП БиХ, Јединица граничне полиције у Зворнику, злоупотријебио свој службени положај и овлаштење на начин да је у току 2012. године, када је вођен дисциплински поступак против запосленика ГП БиХ који је био суспендован због повреде радне дужности, од истог захтијевао и примио износ од 5.000,00 КМ да би посредовао и договорио са службеним лицима којa су обављалa руководеће послове у ГП БиХ и којa су одлучивалa у дисциплинском поступку да се истом не изрекне дисциплинска мјера престанак радног односа, већ да му се изрекне блажа дисциплинска мјера новчана казна.

Оптужени се терети да је злоупотријебио службени положај и своја овлаштења те починио кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења из члана 220. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba