Вијести

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ДРАГАНА ГЛОГОВЦА (1959)

22.08.2014. 15:02

Тужилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјера забране за Глоговац Драгана, рођеног 07.03.1959. године у Бијељини, гдје је и настањен, држављанина БиХ, осумњиченог за кривична дјела ратни злочин против цивилног становништва и ратни злочин против ратних заробљеника из КЗ-а БиХ.

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ДРАГАНА ГЛОГОВЦА (1959)

Наведеног осумњиченог су, по налогу Тужилаштва БиХ, лишили слободе овлаштени полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту БиХ у јутарњим часовима 20.08.2014. године, након чега је у законском року предат Тужилаштву БиХ.

Глоговац Драган је под истрагом и осумњичен је да је као припадник Војске РС заједно са осталим војницима предузимао радње нечовјечног поступања и мучења према затвореницима бошњачке и хрватске националности, затвореним у затвореничком објекту „Фрањо Херљевић“ у Каменици, општина Завидовићи.

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјера забране које се односе на забрану напуштања боравишта, забрану контактирања са осумњиченим и свједоцима, као и обавезно јављање сваког дана полицијским органима у Бијељини.

Приједлог за одређивање мјера забране упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba