Vijesti

LIŠEN SLOBODE OSUMNJIČENI ZA RATNE ZLOČINE PROTIV CIVILNOG PUČANSTVA I RATNIH ZAROBLJENIKA

20.08.2014. 15:14

Po nalogu Tužiteljstva BiH, u jutarnjim satima na području Bijeljine, lišen je slobode Glogovac Dragan, rođen 07.03.1959. godine u Bijeljini, državljanin BiH, osumnjičen za ratne zločine počinjene u mjestu Kamenica općina Zavidovići. Lišenje slobode, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, izvršili su policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH.

LIŠEN SLOBODE OSUMNJIČENI ZA RATNE ZLOČINE PROTIV CIVILNOG PUČANSTVA I RATNIH ZAROBLJENIKA

Dragan Glogovac je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je kao pripadnik Vojske RS zajedno sa ostalim vojnicima poduzimao radnje nečovječnog postupanja i mučenja prema zatočenicima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, zatvorenim u zatočeničkom objektu „Franjo Herljević“ u Kamenici, općina Zavidovići.

On je pod istragom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog pučanstva iz članka 173. stavak 1. točka c) i kazneno djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz članka 175. stavak 1. točka a) u svezi sa člancima 29. i 53. KZ-a BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju koji će ga ispitati, te nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba