Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА И НАПАДА НА СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ У ВРШЕЊУ ПОСЛОВА БЕЗБЈЕДНОСТИ

15.08.2014. 15:05

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против једног лица које се терети за кривична дјела кријумчарења из чл. 214. и спречавање службеног лица у вршењу службене радње из чл. 241а. КЗ-а БиХ, примјеном чл. 53. истог Закона.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА И НАПАДА НА СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ У ВРШЕЊУ ПОСЛОВА БЕЗБЈЕДНОСТИ

Тужилац Одјела III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против: 

- Жељка Дероњића, рођеног 24.04.1980. године у Лозници – Р. Србија, стално настањеног у Братунцу, држављанина БиХ.

Оптужница терети Жељка Дероњића да је дана 18.04.2014. године, у рејону села Орлица у општини Братунац, по претходном договору са непознатим лицима из Републике Србије који су преко граничне линије из Републике Србије у Босну и Херцеговину превезли 45 грла стоке јагњади и оваца, преузео наведену стоку те су на тај начин избјегавајући мјере царинске контроле извршили кријумчарење наведене стоке у БиХ без ветеринарске и било какве друге потребне документације, чиме се угрожава здравље и проузрокује здравствена опасност за грађане БиХ.

Оптужени је у извршењу кривичног дјела откривен од стране службеника Граничне полиције БиХ.

Након учињења кривичног дјела и прихвата и транспорта поменуте стоке, оптужени је управљајући теретним возилом, приликом покушаја заустављања возила од стране службеника Граничне полиције БиХ, одбио зауставити возило којим је управљао на знак заустављања и наставивши вожњу лијевим ретровизором возила ударио полицијског службеника, којом приликом је полицајац задобио физичке озљеде ручног зглоба.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba