Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МИЛОШЕВИЋ МИЛОРАДА (1982) РАДИ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА

10.07.2014. 14:56

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Милошевић Милорада, рођеног 25.12.1982. године у Билећи, држављанина БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МИЛОШЕВИЋ МИЛОРАДА (1982) РАДИ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА

Оптужница терети оптуженог да је, након што је постао припадник групе која се бави међународним кријумчарењем опојних дрога, у сарадњи са њему познатим лицима, учествовао у кријумчарењу веће количине опојне дроге „марихуана-сканк“, која је са подручја Албаније и Црне Горе прокријумчарена у Босну и Херцеговину.

Он се терети да је у свом путничком моторном возилу, у простору резервоара, из Црне Горе на подручје БиХ прокријумчарио количину од око 11 килограма опојне дроге „марихуана-сканк“, коју је требао, по претходном договору, прослиједити лицу на подручју Босне и Херцеговине.

У извршењу овог кривичног дјела откривен је када је опојну дрогу превозио у правцу Стоца, а након што је у његовом возилу откривена опојна дрога, коју су пронашли полицијски службеници МУП-а РС, осумњичени је лишен слободе.

Милошевић Милорад терети се да је постао припадником групе која се у циљу стицања противправне имовинске користи бавила међународним прометом опојним дрогама, чиме је починио кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 2. у вези са ставом 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba