Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH ĆE PROVESTI ŽURNU ISTRAGU U SVEZI SA IZBOROM PODUZEĆA ZA TISKANJE IZBORNOG MATERIJALA

30.06.2014. 15:43

Nakon što su se u bh javnosti i medijima pojavili navodi o neregularnostima oko izbora najpovoljnijeg ponuđača za tiskanje izbornog materijala, u postupku koji provodi Središnje izborno povjerenstvo BiH, Tužiteljstvo BiH naredilo je policijskim djelatnicima SIPA-e da izvrše detaljne provjere cijele procedure, te utvrde da li je u postupku bilo nezakonitosti i počinjenja kaznenih djela.

TUŽITELJSTVO BiH ĆE PROVESTI ŽURNU ISTRAGU U SVEZI SA IZBOROM PODUZEĆA ZA TISKANJE IZBORNOG MATERIJALA

Prema informacijama koje su se pojavile, u ovom postupku za tiskanje izbornog materijala izabrano je poduzeće čija je ponuda bila znatno skuplja od drugog ponuđača, a nakon što je proceduru provodio Ured za razmatranje žalbi BiH.

S obzirom da je u svezi sa cijelim postupkom Tužiteljstvo BiH identificiralo  aktivnosti koje upućuju na nezakonitosti u cijelom procesu, izdata je naredba nadležnoj policijskoj agenciji sa zahtjevom za pregled dokumentacije i cijelog postupka.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine odlučno je da spriječi bilo kakve pojave netransparentnog i nezakonitog trošenja sredstava iz proračuna koja pripadaju svim građanima BiH, naročito kada se radi o višemilijunskim iznosima.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba