Vijesti

TUŽILAŠTVO BiH ĆE PROVESTI HITNU ISTRAGU U VEZI SA IZBOROM PREDUZEĆA ZA ŠTAMPANJE IZBORNOG MATERIJALA

30.06.2014. 15:43

Nakon što su se u bh javnosti i medijima pojavili navodi o neregularnostima oko izbora najpovoljnijeg ponuđača za štampanje izbornog materijala, u postupku koji provodi Centralna izborna komisija BiH, Tužilaštvo BiH naredilo je policijskim službenicima SIPA-e da izvrše detaljne provjere cijele procedure, te utvrde da li je u postupku bilo nezakonitosti i počinjenja krivičnih djela.

TUŽILAŠTVO BiH ĆE PROVESTI HITNU ISTRAGU U VEZI SA IZBOROM PREDUZEĆA ZA ŠTAMPANJE IZBORNOG MATERIJALA

Prema informacijama koje su se pojavile, u ovom postupku za štampanje izbornog materijala izabrano je preduzeće čija je ponuda bila znatno skuplja od drugog ponuđača, a nakon što je proceduru provodio Ured za razmatranje žalbi BiH.

S obzirom da je u vezi sa cijelim postupkom Tužilaštvo BiH identificiralo aktivnosti koje upućuju na nezakonitosti u cijelom procesu, izdata je naredba nadležnoj policijskoj agenciji sa zahtjevom za pregled dokumentacije i cijelog postupka.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine odlučno je da spriječi bilo kakve pojave netransparentnog i nezakonitog trošenja sredstava iz budžeta koja pripadaju svim građanima BiH, naročito kada se radi o višemilionskim iznosima.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba