Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA VELEPOSLANSTVA SAD U BiH O ŽURNIM AKTIVNOSTIMA POTREBNIM U BORBI PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

26.06.2014. 11:14

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, zajedno sa svojim suradnicima sastao se sa predstavnicima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, g. Robertom Thomsonom, rezidentnim pravnim savjetnikom pri Veleposlanstvu SAD u BiH i g. Antom Milišom, pomoćnikom u Političkom odjelu, sa kojima je razgovarao o mogućnostima, modalitetima i aktivnostima koje mogu poduzeti pravosudne i policijske agencije u BiH radi učinkovitije borbe protiv trgovine ljudima, kao i zaštite žrtava ovih kaznenih djela.

GLAVNI TUŽITELJ RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA VELEPOSLANSTVA SAD U BiH O ŽURNIM AKTIVNOSTIMA POTREBNIM U BORBI PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

Procesuiranje predmeta, i općenito borba protiv trgovine ljudima u svrhe različite eksploatacije, izravno utječu na status naše zemlje na listi zemalja sa izraženom stopom trgovine ljudima, koju sačinjava Vlada SAD.

Glavni tužitelj je upoznao predstavnike Veleposlanstva SAD da Tužiteljstvo BiH aktivno sudjeluje u radu Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, te da procesuira više predmeta koji se odnose na trgovinu ljudima radi seksualne ili radne eksploatacije, kao i prosjačenja.

Tužiteljstvo BiH spremno je i u narednom razdoblju, zajedno sa pravosudnim, policijskim i sigurnosnim agencijama u našoj zemlji, biti lider i pokretač inicijative za učinkovitije procesuiranje počinitelja kaznenih djela trgovine ljudima, za šta je potrebna pomoć i potpora i institucija BiH i međunarodne zajednice.

Na sastanku je iskazano uvjerenje da će BiH u narednom razdoblju ostvariti značajne rezultate u ovoj oblasti, te popraviti status na listi zemalja sa stopom izloženosti ovim kaznenim djelima, u čemu su potrebne koordinirane aktivnosti i napori svih institucija uključenih u ovu problematiku.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba