Vijesti

POTPISAN MEMORANDUM O SURADNJI IZMEĐU TUŽITELJSTVA BiH I FAKULTETA ZA KRIMINALISTIKU, KRIMINOLOGIJU I SIGURNOSNE STUDIJE UNIVERZITETA U SARAJEVU

26.06.2014. 10:55

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, i dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Nedžad Korajlić, potpisali su danas Memorandum o stručnoj, obrazovnoj i naučnoj suradnji.

POTPISAN MEMORANDUM O SURADNJI IZMEĐU TUŽITELJSTVA BiH I FAKULTETA ZA KRIMINALISTIKU, KRIMINOLOGIJU I SIGURNOSNE STUDIJE  UNIVERZITETA U SARAJEVU

Ovim memorandumom uspostavlja se izravna suradnja između dviju institucija, kao i partnerski odnosi u stručnoj i obrazovnoj oblasti.

Suradnjom će se posebno obuhvatiti razmjena teorijskih i praktičnih znanja i iskustava u primjeni zakonskih rješenja u oblasti kaznenog zakonodavstva.

Također, ovaj memorandum značajno će unaprijediti razmjenu dostignutih naučnih i praktičnih rezultata u procesu otkrivanja i dokazivanja počinjenih kaznenih djela sa aspekta kriminalističkih i kriminoloških naučnih rezultata, a u konceptu tužiteljsko-policijske suradnje u fazi istrage.

Posebna pozornost bit će posvećena razmjeni iskustava u procesuiranju predmeta te mogućnosti naučnog unapređenja rješenja i instrumenata u kaznenom zakonodavstvu, kao i analiziranju stanja kretanja kriminaliteta u Bosni i Hercegovini što je od posebnog značaja za Tužiteljstvo BiH, kao i akademsku zajednicu u ovoj oblasti.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba