Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА, МИНИСТРА ФИНАНСИЈА И ТРЕЗОРА И ДИРЕКТОРА УИО БИХ

25.06.2014. 14:17

Борба против корупције и утаје пореза и царина кључни су елементи у успостављању владавине права и изградње капацитета државе и ова борба наставиће се и у будућности, уз подршку свих институција укључених у овај процес - закључено је на састанку.

ОДРЖАН САСТАНАК ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА, МИНИСТРА ФИНАНСИЈА И ТРЕЗОРА И ДИРЕКТОРА УИО БИХ

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, састао се са министром финансија и трезора у Савјету министара БиХ, Николом Шпирићем, директором УИО БиХ, Миром Џакулом и представником синдиката УИО БиХ, Мехмедалијом Осмићем.

На састанку је разговарано о акцији „Пандора“, реализованој по налогу Тужилаштва БиХ, највећој акцији у БиХ у борби против финансијског криминала и корупције.

Учесници састанка су се сложили да су ова и сличне акције у борби против утаје пореза, царина и корупције кључни елемент у успостављању владавине права у Босни и Херцеговини и да је ова борба важна за све грађане БиХ, јер се пореским и царинским утајама наноси велика штета држави и свим грађанима.

Закључено је да се ове активности морају наставити и у будућности, јер је наплата пореза и царина, као и финансијска дисциплина важан сегмент функционисања сваке државе, као и да се овом акцијом шаље јасна порука да ће пореске и царинске незаконитости бити откривене, а починиоци процесуирани и кажњени. 

Након састанка је организована конференција за медије која је била врло посјећена и на којој је присуствовало неколико десетина новинара из електронских и принтаних медија.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba