Vijesti

ODRŽAN SASTANAK GLAVNOG TUŽIOCA, MINISTRA FINANSIJA I TREZORA I DIREKTORA UIO BiH

25.06.2014. 14:17

Borba protiv korupcije i utaje poreza i carina ključni su elementi u uspostavi vladavine prava i izgradnje kapaciteta države i ova borba nastavit će se i u budućnosti, uz podršku svih institucija uključenih u ovaj proces - zaključeno je na sastanku.

ODRŽAN SASTANAK GLAVNOG TUŽIOCA, MINISTRA FINANSIJA I TREZORA I DIREKTORA UIO BiH

Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Goran Salihović, sastao se sa ministrom finansija i trezora u Vijeću ministara BiH, Nikolom Špirićem, direktorom UIO BiH, Mirom Džakulom i predstavnikom sindikata UIO BiH, Mehmedalijom Osmićem.

Na sastanku je razgovarano o akciji „Pandora“, realizovanoj po nalogu Tužilaštva BiH, najvećoj akciji u BiH u borbi protiv finansijskog kriminala i korupcije.

Sudionici sastanka su se složili da su ova i slične akcije u borbi protiv utaje poreza, carina i korupcije ključni element u uspostavi vladavine prava u Bosni i Hercegovini i da je ova borba važna za sve građane BiH, jer se poreznim i carinskim utajama nanosi velika šteta državi i svim građanima.

Zaključeno je da se ove aktivnosti moraju nastaviti i u budućnosti, jer je naplata poreza i carina, kao i financijska disciplina važan segment funkcionisanja svake države, te da se ovom akcijom šalje jasna poruka da će porezne i carinske nezakonitosti biti otkrivene, a počinioci procesuirani i kažnjeni.  

Nakon sastanka je upriličena konferencija za medije koja je bila vrlo posjećena i na kojoj je prisustvovalo nekoliko desetina novinara iz elektronskih i printanih medija.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba