Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH PROVEDENA ZDRUŽENA AKCIJA POLICIJSKIH SNAGA U BORBI PROTIV TRGOVINE DROGOM

24.06.2014. 15:17

Po nalogu tužitelja iz Odjela III Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA-e i MUP-a RS, u više gradova u BiH proveli su združene aktivnosti u otkrivanju i procesuiranju počinitelja kaznenih djela vezanih za krijumčarenje opojnih droga.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH PROVEDENA ZDRUŽENA AKCIJA POLICIJSKIH SNAGA U BORBI PROTIV TRGOVINE DROGOM

Tužiteljstvo BiH je, provodeći istragu u ovom predmetu, došlo do saznanja o osumnjičenim osobama u više gradova u BiH koje su u proteklom razdoblju, kao organizirana kriminalna skupina, u više navrata vršile neovlašteni međunarodni promet opojnim drogama marihuana i heroin, te rasturanje ove opojne droge na području BiH.

U aktivnostima koje su po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, u okviru akcija kodnih naziva „Alf“ i „Rubikon“ provedene u više gradova diljem BiH u oba entiteta, uključujući Zenicu, Gradačac, Pelagićevo i Bijeljinu, izvršeni su pretresi na više lokacija, kao i lišenje slobode osumnjičenih osoba.

Osobe koje su pod istragom u ovom predmetu osumnjičene su za kaznena djela organiziranog kriminala iz članka 250. i neovlaštenog prometa opojnim drogama iz članka 195. KZ BiH.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa policijskim agencijama u našoj zemlji, uz suradnju sa pravosudnim institucijama zemalja regiona, nastavlja odlučnu borbu protiv organiziranog kriminala i krijumčarenja opojnih droga.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba