Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА Д.Д. ЛИШЕНОГ СЛОБОДЕ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „ГОЛД“

11.06.2014. 15:06

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за једно лице, осумњичено да је починило кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела из члана 249. у вези са кривичним дјелима злоупотреба положаја или овлаштења из члана 220. и примање дара и других облика користи из члана 217. КЗ-а БиХ у вези са чланом 54. истог Закона.

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА Д.Д. ЛИШЕНОГ СЛОБОДЕ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „ГОЛД“

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је за осумњиченог Д.Д. (1972), запосленог у Управи за индиректно опорезивање БиХ у Регионалном центру Сарајево у Сектору за сузбијање кријумчарења и царинских превара.

Осумњичено лице, за које је поступајући тужилац затражио притвор, слободе су лишили овлаштени полицијски службеници Граничне полиције БиХ, дана 09. 06. 2014. године, након чега је у законском року предато у надлежност поступајућем тужиоцу.

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјере притвора у трајању од мјесец дана из разлога предвиђених чланом 132. став 1. тачка б) ЗКП-а БиХ, односно због основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи, у настојању да омете и онемогући вођење кривичног поступка против њега, уништио или сакрио доказе и трагове важне за кривични поступак, те извршио утицај на свједоке, саучеснике и прикриваче.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ, а Тужилаштво БиХ наставља истрагу у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba