Вијести

У ОКВИРУ АКЦИЈЕ КОДНОГ НАЗИВА „ГОЛД“ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ЈОШ ЈЕДАН ЦАРИНСКИ СЛУЖБЕНИК УИО БиХ

09.06.2014. 15:25

Поступајући по налогу Тужилаштва БиХ, овлаштени полицијски службеници Граничне полиције БиХ, јутрос су на Аеродрому Сарајево лишили слободе царинског службеника, запосленог у УИО БиХ, који је осумњичен да је починио коруптивна кривична дјела за која се води истрага у оквиру акције кодног назива „Голд“.

У ОКВИРУ АКЦИЈЕ КОДНОГ НАЗИВА „ГОЛД“ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ЈОШ ЈЕДАН ЦАРИНСКИ СЛУЖБЕНИК УИО БиХ

Лица обухваћена овом истрагом осумњичена су да су починила коруптивна кривична дјела давања и примања дара и других облика користи, као и злоупотребе службеног положаја или овлаштења, везане за царинске процедуре приликом увоза робе преко Царинске испоставе на Аеродрому Сарајево.

Осумњичени, који је јутрос лишен слободе, запослен је у јединици при царинским органима која је задужена за откривање и спречавање кријумчарења и царинских злоупотреба, односно у Сектору за борбу против кријумчарења и сузбијање царинских превара у Регионалном центру Сарајево, у оквиру Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Након што поступајући тужилац испита осумњиченог, донијеће одлуку о упућивању приједлога за одређивање притвора или мјера забране, у складу са законом.

Истрага у предмету кодног назива „Голд“ се наставља у правцу подизања оптужнице против већег броја лица, за низ коруптивних кривичних дјела почињених у протеклих 6 мјесеци.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba