Вијести

СТУДЕНТИ СА УНИВЕРЗИТЕТА LOUISVILLE (САД) ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

09.06.2014. 15:01

Студенти са студија у University of Louisville, Kentucky (УСА), посјетили су Тужилаштво БиХ.

СТУДЕНТИ СА УНИВЕРЗИТЕТА LOUISVILLE (САД) ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

У оквиру обиласка правосудних институција у Босни и Херцеговини, међународни студенти изразили су жељу да посјете институцију Тужилаштва БиХ, те се упознају са историјом и настанком Тужилаштва БиХ, досадашњим резултатима, као и унутрашњом организацијом институције.

Студенти су са Одсјека за психологију и похађају програм који се бави транзицијском правдом, помирењем и суочавањем са прошлошћу. У оквиру програма, студенти се налазе у студијској посјети Босни и Херцеговини гдје се упознају са практичним активностима које се у Босни и Херцеговини предузимају на изградњи друштва и повјерења након сукоба.

У презентацији о Тужилаштву БиХ, руководилац Одјела за односе с јавношћу Тужилаштва БиХ, Борис Грубешић, међународним студентима је говорио о настанку и улози Тужилаштва БиХ у правосудном систему Босне и Херцеговине, досадашњим резултатима оствареним у процесуирању предмета ратних злочина, организованог криминала, корупције, тероризма и другим предметима које је процесуирало Тужилаштво БиХ.

Такође, презентација се односила и на међународну сарадњу Тужилаштва БиХ са правосудним институцијама у региону, Европи и свијету.

Тужилаштво БиХ отворено је за сарадњу са академском заједницом и студентима и већ годинама има добру сарадњу и отворена врата за академску заједницу у Босни и Херцеговини, као и међународне научне институције.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba