Вијести

ОПТУЖЕНИ ОДИСЕЈ ФОФИЛОС СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

05.06.2014. 15:02

Оптужени Одисеј Фофилос споразумно је признао кривицу за почињено кривично дјело организирани криминал из члана 250. става 2. у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. става 1. КЗ-а БиХ.

ОПТУЖЕНИ ОДИСЕЈ ФОФИЛОС СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени Одисеј Фофилос, зв. „Фофи“ или „Грк“, рођен 11.11.1982. године у Варешу, гдје је и настањен, раније осуђиван, држављанин БиХ, споразумно је признао кривицу за кривична дјела за која се терети и са тужиоцем Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ закључио споразум о признању кривице.

Склапањем споразума о признању кривице, оптужени Фофилос је у потпуности признао извршење кривичних дјела за која га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 04.02.2014. године.

У складу са споразумом, тужилац, бранилац и оптужени су сагласни да Суд БиХ оптуженом изрекне казну затвора у трајању од једне (1) године.

Оптуженом ће вријеме проведено у притвору бити урачунато у издржавање казне.

Оптужени је, такође, сагласан да му се, сходно члану 110. Кривичног закона БиХ, одузму мобилни телефони и други предмети кориштени за извршење кривичног дјела.

Предложена казна је у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичних дјела описаних у оптужници Тужилаштва БиХ.

Овим споразумом оптужени потврђује да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ. Он истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са потпуним разумијевањем, без икакве присиле или наговора, те се обавезује да ће сносити трошкове кривичног поступка које ће, у зависности од сложености поступка, одредити Суд БиХ.

Такође, потписивањем споразума о признању кривице оптужени Одисеј Фофилос се обавезао да ће свједочити о свим чињеницама које су му познате у овом кривичном предмету и о свим извршиоцима, односно члановима групе за организовани криминал који су му познати, као и о кривичним дјелима у којима је и сам учествовао.

Склапањем споразума оптужени се одриче права на суђење те права на улагање жалбе на кривичну санкцију коју му, на основу овог споразума, изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba