Vijesti

U PODGORICI ODRŽAN PRVI RADNI SASTANAK GLAVNIH TUŽITELJA U OKVIRU PROTOKOLA O SURADNJI

03.06.2014. 15:38

U Podgorici je 03.06.2014. godine održan radni sastanak izaslanstava Tužiteljstva BiH i Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore, u okviru Protokola o suradnji u progonu počinitelja kaznenih djela ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida.

U PODGORICI ODRŽAN PRVI RADNI SASTANAK GLAVNIH TUŽITELJA U OKVIRU PROTOKOLA O SURADNJI

Na sastanku su sudjelovali čelnici institucija, glavni tužitelj Goran Salihović i v.d. vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković.

Na radnom sastanku razgovarano je o konkretnim aktivnostima u razmjeni podataka u predmetima ratnih zločina, u kojima je suradnja potrebna jer se osumnjičeni počinitelji ili žrtve ratnih zločina nalaze na teritoriju Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Protokol o suradnji, koji je potpisan u Briselu prije dva mjeseca, kao i konkretna suradnja između tužiteljstava u procesuiranju predmeta ratnih zločina, podržani su od zvaničnog Brisela i struktura EU, kao i Тužiteljstva pri MKSJ.

Na današnjem sastanku dogovoreno je da naredni radni sastanak bude održan u Sarajevu.

Tužiteljstvo BiH nastavlja aktivnosti jačanja regionalne suradnje između tužiteljstava, kako bi se spriječile pojave da se osumnjičeni počinitelji ratnih zločina skrivaju od procesuiranja jer se nalaze u drugoj državi.

Vladavina prava i procesuiranje ratnih zločina su prioriteti na europskom putu Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba