Vijesti

ZAPAŽENO IZLAGANJE GLAVNOG TUŽITELJA TUŽITELJSTVA BiH NA KONFERENCIJI GLAVNIH TUŽITELJA U TIRANI

27.05.2014. 15:05

Na konferenciji u Tirani, Albanija, na kojoj sudjeluju glavni tužitelji iz zemalja regiona i europskih zemalja, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, imao je zapaženo izlaganje u kojem je govorio o borbi protiv organiziranog kriminala, potrebi neovisnosti pravosuđa i neovisnog izbora tužitelja u Bosni i Hercegovini.

ZAPAŽENO IZLAGANJE GLAVNOG TUŽITELJA TUŽITELJSTVA BiH NA KONFERENCIJI GLAVNIH TUŽITELJA U TIRANI

Središnje teme konferencije odnosile su se na regionalnu suradnju između tužiteljstava, borbu protiv organiziranog kriminala sa međunarodnim elementima, te neovisnost glavnih tužitelja u radu, što je preduvjet za uspostavu vladavine prava i neovisnost pravosuđa.

Na skupu glavnih tužitelja u Tirani, između ostalih, sudjeluju glavni tužitelji i predstavnici tužiteljstava iz zemalja regiona, iz nekoliko zemalja Europske unije, kao i predstavnici asocijacije tužitelja EU - EUROJUST.

Glavni tužitelj Salihović je ovaj eminentni skup upoznao sa situacijom u pravosuđu Bosne i Hercegovine, aktivnostima Tužiteljstva BiH u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, položaju glavnog tužitelja u pravosudnom sustavu BiH, te pokušajima političkih utjecaja na rad pravosuđa.

U svom izlaganju je istakao da Tužiteljstvo BiH nastavlja svoj rad u procesu uspostave vladavine prava i procesuiranja počinitelja kaznenih djela iz nadležnosti Tužiteljstva BiH, radi stvaranja što sigurnijeg okruženja za život svih građana BiH u predstojećem procesu europskih integracija. 

Organizatori stručne radionice glavnih tužitelja, koja se održava u Tirani, su Ured glavnog tužitelja Albanije i Europsko povjerenstvo.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba