Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ДИРЕКТОРОМ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ БиХ

23.05.2014. 15:27

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, састао се са директором Граничне полиције БиХ, Зораном Галићем.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ДИРЕКТОРОМ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ БиХ

Ово је први састанак главног тужиоца са новоименованим руководиоцем Граничне полиције БиХ.

Тужилаштво БиХ и Гранична полиција БиХ имају добру и интензивну сарадњу, од самог оснивања ових институција, у процесуирању кривичних дјела која се односе на кријумчарење лица, неовлаштен међународни промет опојним дрогама, кријумчарење робе и осталих кривичних дјела која су у надлежности ових институција.

На састанку је разговарано о формирању специјалистичких тимова, по узору на УСКОК у Републици Хрватској, а сличном моделу БХ УСКОК-а који је већ формиран између Тужилаштва БиХ и УИО БиХ.

Специјалистички оперативни тимови ће бити састављени од представника из Тужилаштва БиХ и Граничне полиције и који ће у свакодневној координацији радити на откривању и кривичном процесуирању починилаца организованог криминала и свих кривичних дјела у надлежности Тужилаштва БиХ и Граничне полиције БиХ.

Добра сарадња између правосудних и полицијских институција и добри резултати у борби против организованог и прекограничног криминала, битан су сегмент у процесу европских интеграција Босне и Херцеговине и ова сарадња наставиће се и у будућности.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba