Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ РАМИЗА ЏУЗДАНОВИЋА ЗБОГ ФАЛСИФИКОВАЊА НОВЦА

12.05.2014. 15:13

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Рамиза Џуздановића, рођеног 13. 03. 1992. године у Бијељини, настањеног у Кану, Р Француска, држављанина Републике Француске.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ РАМИЗА ЏУЗДАНОВИЋА ЗБОГ ФАЛСИФИКОВАЊА НОВЦА

Оптужени се терети да је, након што је на подручју Републике Француске на неутврђен начин прибавио фалсификоване новчанице у апоенима од по 10 и 20 евра укупног износа од 5.000 евра, новац донио у Босну и Херцеговину у намјери да га стави у оптицај као прави, при чему је спријечен.

Према наводима оптужнице, Џуздановић је већи дио фалсификованог новца сакрио у кући код трећег лица у Кладњу, користећи кућу као базно мјесто у којем је чувао фалсификоване новчанице, а дио новца је понио са собом и у близини поменуте локације, у више наврата, стављао у оптицај као прави.

Након што су запосленици пријавили полицији промет фалсификованих евра, и након што је полиција идентификовала оптуженог, он је лишен слободе. Приликом претреса поменутог објекта, полицијски службеници су пронашли преостали фалсификовани новац и дио новца стеченог извршењем кривичног дјела.

Оптужени се терети да је са умишљајем учинио више истих, временски повезаних кривичних дјела, прибављајући лажан новац с циљем да га стави у оптицај као прави и лажан новац ставио у оптицај, чиме је учинио кривично дјело кривотворење новца из члана 205. у вези са чланом 54. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba