Вијести

ОПТУЖЕНИ ДАРКО ГУРОВИЋ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

07.05.2014. 15:04

Оптужени Дарко Гуровић споразумно је признао кривицу за учињено кривично дјело организирани криминал из члана 250. става 2. у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. става 1. КЗ-а БиХ.

ОПТУЖЕНИ ДАРКО ГУРОВИЋ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени Дарко Гуровић, рођен 21. 04. 1972. године у Требињу, гдје је и настањен, раније осуђиван, запослен у ЦЈБ Требиње, држављанин БиХ, споразумно је признао кривицу за кривична дјела за која се терети и са тужиоцем Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ закључио споразум о признању кривице.

Склапањем споразума о признању кривице оптужени је у потпуности признао извршење кривичних дјела која му се стављају на терет оптужницом Тужилаштва БиХ од 03. 12. 2013. године. Предложена казна је у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичних дјела.

Оптужени, као запосленик ЦЈБ Требиње, терети се да је у периоду од новембра 2009. до маја 2010. године постао члан организоване криминалне групе која се бавила вршењем кривичних дјела која су у вези са неовлаштеном међународном купопродајом, слањем, посредовањем и испоруком опојних дрога „хероин“ и „марихуана“.

Наведени оптужени се налази на издржавању казне за друго кривично дјело.

У складу са споразумом, тужилац предлаже да Суд БиХ оптуженом изрекне јединствену казну затвора у трајању од једне (1) године и шест (6) мјесеци, као и да му се у смислу члана 74. КЗ-а БиХ одузму предмети намијењени и употријебљени за учињење кривичног дјела, међу којима су мобилни телефони.

Оптуженом ће вријеме проведено у притвору бити урачунато у издржавање казне.

Овим споразумом оптужени потврђује да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ. Он истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, без икакве присиле или наговора.

Такође, потписивањем споразума о признању кривице оптужени Гуровић се обавезао да ће свједочити о свим чињеницама које су му познате у овом кривичном предмету и о свим извршиоцима, односно члановима групе за организовани криминал који су му познати, као и о кривичним дјелима у којима је евентуално и сам учествовао.

Склапањем споразума оптужени се одриче права на суђење те права на улагање жалбе на кривичну санкцију коју му изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba