Vijesti

OPTUŽENI DARKO GUROVIĆ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

07.05.2014. 15:04

Optuženi Darko Gurović sporazumno je priznao krivnju za počinjeno kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. stavka 2. u svezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavka 1. KZ-a BiH.

OPTUŽENI DARKO GUROVIĆ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

Optuženi Darko Gurović, rođen 21. 04. 1972. godine u Trebinju, gdje je i nastanjen, ranije osuđivan, zaposlen u CJB Trebinje, državljanin BiH, sporazumno je priznao krivnju za kaznena djela za koja se tereti i sa tužiteljem Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH zaključio sporazum o priznanju krivnje.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivnje optuženi je u potpunosti priznao izvršenje kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret optužnicom Tužiteljstva BiH od 03. 12. 2013. godine. Predložena kazna sukladna je ulozi optuženog u izvršenju kaznenih djela.

Optuženi, kao zaposlenik CJB Trebinje, tereti se da je u razdoblju od studenog 2009. do svibnja 2010. godine postao član organizirane kriminalne skupine koja se bavila vršenjem kaznenih djela koja su u svezi sa neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, slanjem, posredovanjem i isporukom opojnih droga „heroin“ i „marihuana“.

Navedeni optuženi nalazi se na izdržavanju kazne za drugo kazneno djelo.

Sukladno sporazumu, tužitelj predlaže da Sud BiH optuženom izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine i šest (6) mjeseci, kao i da mu se u smislu članka 74. KZ-a BiH oduzmu predmeti namijenjeni i upotrijebljeni za počinjenje kaznenog djela, među kojima su mobilni telefoni.

Optuženom će vrijeme provedeno u pritvoru biti uračunato u izdržavanje kazne.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, bez ikakve prisile ili nagovora.

Također, potpisivanjem sporazuma o priznanju krivnje optuženi Gurović se obvezao da će svjedočiti o svim činjenicama koje su mu poznate u ovom kaznenom predmetu i o svim izvršiteljima, odnosno članovima skupine za organizirani kriminal koji su mu poznati, kao i o kaznenim djelima u kojima je eventualno i sam sudjelovao.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te prava na ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba