Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ВУКОМАНА ЛАКЕТИЋА (1957) ЗБОГ СПРЕЧАВАЊА СЛУЖБЕНОГ ЛИЦА У ВРШЕЊУ СЛУЖБЕНЕ РАДЊЕ

30.04.2014. 15:03

Тужилац Одјела III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Вукомана Лакетића, рођеног 12 .06. 1957. године у мјесту Слатина, општина Пљевља, Р Црна Гора, гдје је и настањен, раније осуђиваног, држављанина Р Црне Горе, који се терети да је учинио кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње из члана 241а. става 3. Кривичног закона БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ВУКОМАНА ЛАКЕТИЋА (1957) ЗБОГ СПРЕЧАВАЊА СЛУЖБЕНОГ ЛИЦА У ВРШЕЊУ СЛУЖБЕНЕ РАДЊЕ

Оптужница терети Вукомана Лакетића да је дана 07. 10. 2013. године, око 13:20 часова, на Граничном прелазу Витине - КТН Борје, општина Фоча, на улазу у БиХ из Р Црне Горе, управљајући моторним возилом марке „Nissan“, употребом силе спријечио службено лице у институцијама Босне и Херцеговине у вршењу послова безбједности БиХ, нанијевши при томе једном службеном лицу лакше тјелесне повреде.

У оптужници се наводи, након што су овлаштена службена лица Граничне полиције БиХ извршила контролу лица и возила у електронској бази потрага и утврдила да је дана 21. 01. 2013. године за оптуженим расписана потрага од стране Интерпола Сарајево, оптуженог су позвала да уђе у службене просторије ради додатних провјера.

Када су полицајци покушали оптуженог лишити слободе, поступајући по расписаној потјерници, исти је с циљем да спријечи службена лица у вршењу послова безбједности, устао под изговором да хоће да се напије воде те употребом физичке силе одгурнуо и ударио полицијске службенике и дао се у бјекство.

Након тога, убрзо је савладан и лишен слободе. Приликом покушаја полицијског службеника да спријечи оптуженог да побјегне, полицајац је задобио лакше тјелесне повреде.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba