Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ЦАРИНСКУ ПРЕВАРУ ПРОТИВ МЛАЂЕНА КЕКЕРОВИЋА (1968). БУЏЕТ БиХ ОШТЕЋЕН ЗА 32.000 КМ

30.04.2014. 14:42

Тужилац, шеф Одсјека за привредни криминал у Посебном одјелу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, подигао је оптужницу против Млађена Кекеровића, рођеног 15. 02. 1968. године у Котор Вароши, настањеног у Лакташима, држављанина БиХ и Р Србије, налази се у притвору.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ЦАРИНСКУ ПРЕВАРУ ПРОТИВ МЛАЂЕНА КЕКЕРОВИЋА (1968). БУЏЕТ БиХ ОШТЕЋЕН ЗА 32.000 КМ

Оптужени Кекеровић се терети да је, као одговорно лице овлаштено за заступање у правном лицу увознику и царинском обвезнику предузећу „МБ Кекеровић“ д.о.о. Трн-Лакташи, дана 29. 09. 2009. године, у намјери избјегавања плаћања царине и других дажбина приликом увоза робе, поднио лажну фактуру царинском органу у ЦИ Градишка, којом је више од 6 пута умањена вриједност робе која се увози.

Накнадним провјерама са надлежним органима Р Турске је утврђено да је лажном фактуром вриједност робе у камиону, односно око 17,1 тона воћа бадема, фактурисана у износу од око 17.000 америчких долара, док је стварна вриједност робе износила око 113.000 америчких долара.

Оптужени је на наведени начин избјегао плаћање царинских дажбина и ПДВ-а у износу од око 32.000 КМ, за које су оштећени буджет и грађани Босне и Херцеговине.

Оптужени се терети да је учинио кривично дјело царинске преваре из члана 216. става 2. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Тужилаштво БиХ, заједно са агенцијама за провођење закона у БиХ и иностранству, наставља активности у борби против привредног и финансијског криминала, којим се наноси штета буџету а тиме и свим грађанима наше земље.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba