Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA CARINSKU PRIJEVARU PROTIV MLAĐENA KEKEROVIĆA (1968). PRORAČUN BiH OŠTEĆEN ZA 32.000 KM

30.04.2014. 14:42

Tužitelj, voditelj Odsjeka za gospodarski kriminal u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Mlađena Kekerovića, rođenog 15. 02. 1968. godine u Kotor Varoši, nastanjenog u Laktašima, državljanina BiH i R Srbije, nalazi se u pritvoru.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA CARINSKU PRIJEVARU PROTIV MLAĐENA KEKEROVIĆA (1968). PRORAČUN BiH OŠTEĆEN ZA 32.000 KM

Optuženi Kekerović se tereti da je, kao odgovorna osoba ovlaštena za zastupanje u pravnoj osobi uvozniku i carinskom obvezniku poduzeću „MB Kekerović“ d.o.o. Trn-Laktaši, dana 29. 09. 2009. godine, u namjeri izbjegavanja plaćanja carine i drugih dažbina prigodom uvoza robe, podnio lažnu fakturu carinskom tijelu u CI Gradiška, kojom je više od 6 puta umanjena vrijednost robe koja se uvozi.

Naknadnim provjerama sa nadležnim tijelima R Turske je utvrđeno da je lažnom fakturom vrijednost robe u kamionu, odnosno oko 17,1 tona voća badema, fakturisana u iznosu od oko 17.000 američkih dolara, dok je stvarna vrijednost robe iznosila oko 113.000 američkih dolara.

Optuženi je na navedeni način izbjegao plaćanje carinskih dažbina i PDV-a u iznosu od oko 32.000 KM, za koje su oštećeni proračun i građani Bosne i Hercegovine.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo carinske prijevare iz članka 216. stavka 2. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Tužiteljstvo BiH, skupa sa agencijama za provedbu zakona u BiH i inozemstvu, nastavlja aktivnosti u borbi protiv gospodarskog i financijskog kriminala, kojim se nanosi šteta proračunu a time i svim građanima naše zemlje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba