Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ЈЕДНО ЛИЦЕ ЗБОГ ФАЛСИФИКОВАЊА НОВЦА

21.04.2014. 15:04

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за једно лице, осумњичено да је учинило кривично дјело кривотворење новца из члана 205. става 2. КЗ-а БиХ.

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ЈЕДНО ЛИЦЕ ЗБОГ ФАЛСИФИКОВАЊА НОВЦА

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је за осумњиченог Рамиза Џуздановића, рођеног 12. 03. 1992. године у Бијељини, држављанина Републике Француске.

Осумњиченог су лишили слободе овлаштени службеници МУП-а Тузланског кантона дана 19. 04. 2014. године у 21:00 час, када је у више наврата у градовима БиХ покушао да стави у промет фалсификоване евре као праве, унесене на подручје БиХ из иностранства.

У овој истрази којом је координисао тужилац Тужилаштва БиХ, остварена је добра и значајна сарадња ентитетских МУП-ова на подручју Власенице, Живиница и других мјеста гдје је осумњичени стављао у промет фалсификоване новчанице.

Приликом претреса, код осумњиченог и у објектима које је користио, пронађено је више стотина фалсификованих новчаница, углавном у апоенима од 10 и 20 евра.

Тужилаштво предлаже да Суд БиХ осумњиченом одреди мјеру притвора у трајању од једног мјесеца из разлога прописаних чланом 132. ставом 1. тачком а) ЗКП-а БиХ, односно због постојања опасности од бјекства.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba